Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
22 01 2019

Kies voor magere en halfvolle melk (producten) 20+ of 30+ kaas en magere vlees(waren) in plaats van de vette soorten. Het eten van één tot twee keer vis per week is belangrijk vanwege de gezonde visvetzuren. Neem de zachte en /of vloeibare soorten vetten zoals halvarine, zachte margarine, vloeibare bak- en braadproducten en alle soorten olie. Deze bevatten minder verzadigd vet. Let op welke tussendoortjes je neemt zoals koek, gebak, snacks en zoutjes. Deze bevatten vaak de verkeerde vetten namelijk de verzadigde- en transvetten.

Meer dieet tips


Dieet Fabels
Dieetboeken
Dieet in het Nieuws

Dieet Links
Sitemap
Colofon
Privacy Policy

Facebook Tweet This


Home > Dieet ABC > M > Mineralen

Mineralen

Mineralen (ijzer) tranporteren zuurstof door het lichaam. Ze spelen een belangrijke rol bij de groei, instandhouding en herstel van weefsel. Ook zijn mineralen betrokken bij het samentrekken van spieren, het functioneren van de zenuwen en bij de energiehuishouding.

Mineralen zijn in te delen in:

  • Micro: Hiervan hebben we maar een kleine hoeveelheid nodig.
  • Macro: Deze groep mineralen hebben we met de dagelijkse voeding in een grote hoeveelheid nodig.