Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
22 01 2019

Kies voor magere en halfvolle melk (producten) 20+ of 30+ kaas en magere vlees(waren) in plaats van de vette soorten. Het eten van één tot twee keer vis per week is belangrijk vanwege de gezonde visvetzuren. Neem de zachte en /of vloeibare soorten vetten zoals halvarine, zachte margarine, vloeibare bak- en braadproducten en alle soorten olie. Deze bevatten minder verzadigd vet. Let op welke tussendoortjes je neemt zoals koek, gebak, snacks en zoutjes. Deze bevatten vaak de verkeerde vetten namelijk de verzadigde- en transvetten.

Meer dieet tips


Dieet Fabels
Dieetboeken
Dieet in het Nieuws

Dieet Links
Sitemap
Colofon
Privacy Policy

Facebook Tweet This


Home > Dieet ABC > O > Onverzadigd vet

Onverzadigd vet

Onverzadigd vet wordt ook wel het 'goede' vet genoemd omdat deze de kans op hart- en vaatziekten verlaagd. Dit soort vet is te vinden in producten van plantaardige oorsprong zoals plantaardige oliën, vete vis en noten. Om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen, is het goed om zoveel mogelijk onverzadigde vetten te kiezen.