Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
25 04 2024

Kies voor magere en halfvolle melk (producten) 20+ of 30+ kaas en magere vlees(waren) in plaats van de vette soorten. Het eten van één tot twee keer vis per week is belangrijk vanwege de gezonde visvetzuren. Neem de zachte en /of vloeibare soorten vetten zoals halvarine, zachte margarine, vloeibare bak- en braadproducten en alle soorten olie. Deze bevatten minder verzadigd vet. Let op welke tussendoortjes je neemt zoals koek, gebak, snacks en zoutjes. Deze bevatten vaak de verkeerde vetten namelijk de verzadigde- en transvetten.

Meer dieet tips


Home > Dieet ABC > V > Vitaminen

Vitaminen

Vitamen zijn stoffen die je nodig hebt om te groeien, ontwikkelen en functioneren. Ze werken samen met andere stoffen. Hierdoor krijg je energie, vorm je nieuw weefsel, voer je afvalstoffen af en werken je organen goed. Op vitamine D na, kan ons lichaam bijna alle vitamines zelf aanmaken. De vitaminen worden aangemaakt wanneer we voedsel binnenkrijgen.