Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
20 11 2017

Een gezonde voeding bevat ruime porties groente, fruit en brood. Ruime porties van groente en fruit verlagen de kans op chronische ziekten. Groente, fruit en brood zijn vezelrijke voedingsmiddelen die weinig calorieën en veel voedingsstoffen leveren. Je zult er dus niet snel te veel van eten. Dit is belangrijk wanneer je op je gewicht let.

Meer dieet tips


Dieet Fabels
Dieetboeken
Dieet in het Nieuws

Dieet Links
Sitemap
Colofon
Privacy Policy

Facebook Tweet This


Home > DiŽten > DiŽtisten Dieet

DiŽtisten Dieet

Ontbijt:
  • 1 sneetje bruin/volkorenbrood;
  • Beleg: bijv. magere smeerkaas of halfzoete jam of appelstroop;
  • 1 plak ontbijtkoek;
  • 1 thee.

Tussendoor:
  • 2 kopjes koffie met halfvolle melk;
  • 1 portie fruit.

Lunch:
  • 2 bruine broodjes (beleg: magere vleeswaren/ magere smeerkaas/ halfzoete jam);
  • Thee of water.

Tussendoor:
  • Thee, koffie, bouillon of light frisdrank;
  • 2 volkoren crackerbread met bijv. magere smeerkaas, halfzoete jam of chocopasta;
  • 1 schaaltje vruchtenyoghurt zonder suiker.

Avondmaaltijd:
  • 3 kleine aardappels of 2 opscheplepels rijst, macaroni, spaghetti of 1 opscheplepel patat (bij voorkeur ovenfrites);
  • Flinke portie groente;
  • Portie mager vlees of vis (± 100 gr.) bereiden in zo weinig mogelijk vet of zonder vet;
  • 15 gr. margarine voor de bereiding;
  • 1 schaaltje magere yoghurt of suikervrije vruchtenyoghurt.

In de loop van de avond:
  • Koffie of thee;
  • 2 sneetjes volkoren crackerbread met beleg;
  • 2 porties fruit.

Dit levert een totaal op van 1285 calorieën.

Extra toegestaan:
Koffie, thee, bouillon, bronwater, light-frisdrank en rauwkost.


Aanwijzingen voor de broodmaaltijden:

Kies bij voorkeur bruin- of volkorenbrood. Ze zijn beter voor de stoelgang en leveren meer vitamines en mineralen dan witbrood. Bovendien geven ze meer verzadiging.
In plaats van 1 boterham, kan ook gebruikt worden:
  • 2 (volkoren) beschuiten;
  • 2 crackers of knäckebröd;
  • 3 dunne schijfjes (bruin) stokbrood;
  • 5 sneetjes vezelrijk crackerbread;
  • Schaaltje magere yoghurt met 2 eetepels muesli.
Besmeer heel dun met een halvarine. Dieetmargarine is geen halvarine, behalve als er 'light' bij staat. Gebruik bij smeerbaar beleg geen halvarine. Wie heel graag roomboter heeft, trakteert zichzelf daar af en toe op. Bij het beleg is het heel belangrijk om voor minder vet te kiezen. Dit kan heel wat calorieën per dag schelen. Een voorbeeld:
  • 2 sneetjes brood met halvarine en kaas = 360 kcal.
  • 2 sneetjes brood met halvarine en rookvlees = 240 kcal.

Magere belegsoorten zijn:

  • Magere smeerkaas (zoals slankie en Linera kaasspread), ham, casselerrib, fricandeau, kalfsberliner, kalfsgehakt, kalfsworst, lever, rookvlees, rosbief, sandwichspread, yogospread, appelstroop, halvajam.
  • Ei, gekookt of gebakken in tefalpan, of als roerei/omelet. Een ei geldt als beleg voor 2 boterhammen. In verband met het hoge cholesterolgehalte van eieren wordt aangeraden niet meer dan 3 eieren per week te gebruiken.
  • Rauwkost, zoals sla, tomaat, komkommer, radijs, geraspte worteltjes, sterrekers, augurk, taugé. Salades van niet meer dan 200 kcal per 100 gram.
  • Fruit, zoals plakjes appel, banaan, aardbei, peer of vruchtenmoes zonder suiker.