Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
24 06 2024

Kies voor magere en halfvolle melk (producten) 20+ of 30+ kaas en magere vlees(waren) in plaats van de vette soorten. Het eten van één tot twee keer vis per week is belangrijk vanwege de gezonde visvetzuren. Neem de zachte en /of vloeibare soorten vetten zoals halvarine, zachte margarine, vloeibare bak- en braadproducten en alle soorten olie. Deze bevatten minder verzadigd vet. Let op welke tussendoortjes je neemt zoals koek, gebak, snacks en zoutjes. Deze bevatten vaak de verkeerde vetten namelijk de verzadigde- en transvetten.

Meer dieet tips


Home

Dieet Fabels

Er is veel geschreven en onderzocht op het gebied van diëten. De meeste informatie die je vindt in bijvoorbeeld boeken, tijdschriften of op internet is betrouwbaar, maar pas op! Er gaan ook een aantal dieetfabels in de rondte. Lees hieronder de misverstanden rondom diëten.

Feestjes kan ik vergeten

Feestjes en verjaardagen worden vaak gekenmerkt door lekkere maar ongezonde hapjes en drankjes. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je hier niet meer heen kunt of zelf geen feestjes meer kunt geven. Er zijn namelijk genoeg alternatieven. Wanneer je zelf een feestje geeft, kun je bijvoorbeeld kiezen voor groente- en fruithapjes tussen de chips en snacks.

Uitgenodigd voor een feestje? Zorg dat je thuis genoeg hebt gegeten zodat je je niet vergrijpt aan de ongezonde snacks op het feestje. Een alcoholisch drankje mag, maar proberen er zo lang mogelijk mee te doen zodat je niet continu wordt bijgeschonken. Wanneer je een auto hebt, is het slim om met de auto te gaan zodat je sowieso niet veel kan drinken.


Producten '0% suiker' zijn caloriearm

We worden misleid door producten waarop dingen staan zoals: 'Ongezoet', ‘geen suiker toegevoegd’, ‘0% suiker’ of ‘gezoet met natuurlijke suikers’. Deze producten bevatten vaak wel maisstroop of vruchtendiksap, die van zich zelf veel suiker bevatten.


Een paar voorbeelden:

  • Een flesje AA Drink High Energy van 330 ml bevat ongeveer 10 klontjes suiker.
  • Een flesje Milk&Fruit Mango van Friesche Vlag bevat ongeveer 9,2 klontjes suiker.
  • Een Danoontje van Danone bevat ongeveer 1,4 klontjes suiker.
suiker


Lijnen is duur

Maaltijdvervanger, shakes, afvalpillen, de winkels staan er vol van. Hierdoor ontstaat het misverstand dat lijnen geld kost. Onzin, lijnen is gewoon een kwestie van gezonder en minder eten. Het kan je dus zelfs geld besparen doordat je minder aan ongezond of overbodig eten en drinken in huis haalt.

Koffie en thee kan onbeperkt

Het klopt dat koffie en thee (mits zonder suiker en melk) onbeperkt gedronken kan worden aangezien hier nauwelijks calorieën inzitten. Toch moet je ermee oppassen vanwege het feit dat koffie en thee vocht afdrijft. Twee kopjes koffie of thee drinken, betekent drie kopjes uitplassen. Hierdoor ontstaat er een tekort aan vocht in je lichaam, wat weer nadelig is bij afvallen. Om afvalstoffen af te voeren, heb je namelijk een voldoende hoeveelheid aan vocht nodig. thee