Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
20 04 2024

Niet te veel calorieën en voldoende bewegen houdt je op een gezond gewicht. Een te hoog gewicht vergroot kans op hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker. Eet daarom niet te veel. Beweeg tenminste 30 minuten per dag.

Meer dieet tips


Home > DiŽten > Vegetarisch dieet

Vegetarisch dieet

Wat zegt men?Vegetarische producten
Doordat je geen vlees op je bord hebt schep je automatisch meer groente op, hierdoor eet je ook meer groente. Groente bevatten meestal minder calorieën als een stuk vlees. Het vegetarisch dieet is rijk aan koolhydraten omdat er gebruik wordt gemaakt van pasta's, granen en peulvruchten. Dit is niet alleen gezond, maar geeft je ook voldoende energie om het vegetarisch dieet vol te houden.
Het is de bedoeling dat je met dit dieet 1200 calorieën per dag binnen krijgt, waardoor je tussen de 1 en de 5 kilo zult afvallen. Dit is wel afhankelijk van het persoon. Met het vegetarische dieet kun je zelf je eten invullen, en hoef je geen strenge richtlijnen aan te houden (alleen geen vlees eten natuurlijk).

Wat vind dieet ABC?
Het is een makkelijk te volgen dieet. Het nadeel is wel dat je calorieën moet gaan tellen om niet over de grens van 1200 calorieën te komen. Voor de vleeseters onder ons zal het moeilijker worden om bij het avond eten het vlees te laten liggen.
Dit dieet is bedoeld om 1 week te volgen, met eventueel een uitbreiding van 1 of 2 weken. Diëtisten raden af om dit dieet langer te volgen.

Tip.100% vegetarisch
Neem een schijfje komkommer en besmeer deze met een dun laagje zoete Chilisaus. Heerlijk fris en pittig tegelijk en erg goed voor de lijn. Dit is ook erg lekker op een broodje.
Denk er ook eens aan om je groentes te wokken. Door de hoge temperatuur bij het wokken hoeven de groentes maar even in de pan, deze blijven hierdoor lekker knapperig en de vitamines blijven bewaard.