Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
25 02 2024

Niet te veel calorieën en voldoende bewegen houdt je op een gezond gewicht. Een te hoog gewicht vergroot kans op hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker. Eet daarom niet te veel. Beweeg tenminste 30 minuten per dag.

Meer dieet tips


Home > DiŽten > Sonoma dieet

Sonoma dieet

Dit dieet heeft veel raakvlakken met het South Beach dieet en Atkins. Het dieet is begin januari 2006 gelanceerd in Amerika. Dit dieet is geschreven door de Amerikaanse diëtist Connie Guttersen. Het dieet ontleent zijn naam van het gebied Sonoma in Californië. Het gebied en de Vallei Sonoma is bekend om haar wijn. Het Sonoma dieet heeft een duidelijke mediterrane invloed.

De ondertitel van het Sonoma dieet is 'het meest smaakvolle dieet onder de zon' en benadrukt het plezier van eten. Het dieet bestempeld 10 soorten voedsel als 'power voedsel': Amandelen, spaanse peper, bosbessen, broccoli, druiven, olijfolie, spinazie, aardbeien, tomaten en gehele granen. Wijn, als product van druiven, is een belangrijk onderdeel van het Sonoma dieet.

De drie fasen van het Sonoma dieet

Het dieet is opgedeeld in 3 fasen. De eerste fase duurt 10 dagen en is het strengste. De tweede fase is de belangrijkste fase van het gewichtsverlies. Fase 3 is de levenslange onderhoudsfase.

Het Sonoma dieet is gebaseerd op het nemen van de juiste porties en niet zozeer op het tellen van hoeveelheden of calorieën. Het leren van de juiste porties wordt bijvoorbeeld gedaan door het gebruik van een 18 cm. bord voor het ontbijt en een 23 cm. bord voor het diner.

Een wijngids

Er zijn niet veel dieeten die je helpen bij het selecteren van de juiste rode en witte wijn. Het Sonoma dieet doet dit wel. Wijn is onderdeel van het dieet.