Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
3 10 2023

Door gevarieerd te eten, krijg je alle stoffen binnen die nodig zijn. Er is niet één voedingsmiddel dat alle voedingsstoffen voldoende bevat. Ook spreid hiermee het risico van het binnenkrijgen van eventueel aanwezige ongezonde stoffen. Door afwisselend te kiezen uit alle vijf vakken van de Schijf van Vijf zorg je voor een gezond dagmenu.

Meer dieet tips


Home > DiŽten > Rijst dieet

Rijst dieet

Iedereen weet waarom het gezond is om af en toe te vasten. Je maag en darmen worden even ontlast, zodat afvalstoffen afgevoerd worden. De vastkuur met rijst is een milde en toch effectieve manier van vasten. Mild, omdat je wat te kauwen hebt en het lichaam voedingsstoffen binnen krijgt. Effectief, doordat de voeding zuiver is en gemakkelijk te verteren. Hierdoor belast je de darmen weinig en wordt het lichaam grondig gereinigd.

Rijstvasten is makkelijker vol te houden dan bijvoorbeeld sapvasten. Maar ook voor deze milde rijstkuur heb je natuurlijk wat doorzettingsvermogen nodig. Gezonde mensen kunnen de kuur zelf thuis volgen. Mensen die ziek zijn, mogen er niet zonder deskundige begeleiding aan beginnen.

Het drie-stappen plan
De rijstvastenkuur bestaat uit drie stappen. Je bepaalt zelf hoe lang je elke stap laat duren. Vijf dagen per stap is het minimum. Bij elke nieuwe stap mag je enkele voedingsmiddelen toevoegen. Met de derde stap is een volwaardig voedingspatroon bereikt.

Voor een overzicht van het complete dieet kun je terecht bij de rijstvastenkuur