Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
25 02 2024

Niet te veel calorieën en voldoende bewegen houdt je op een gezond gewicht. Een te hoog gewicht vergroot kans op hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker. Eet daarom niet te veel. Beweeg tenminste 30 minuten per dag.

Meer dieet tips


Home > DiŽten > Rijst dieet

Rijst dieet

Iedereen weet waarom het gezond is om af en toe te vasten. Je maag en darmen worden even ontlast, zodat afvalstoffen afgevoerd worden. De vastkuur met rijst is een milde en toch effectieve manier van vasten. Mild, omdat je wat te kauwen hebt en het lichaam voedingsstoffen binnen krijgt. Effectief, doordat de voeding zuiver is en gemakkelijk te verteren. Hierdoor belast je de darmen weinig en wordt het lichaam grondig gereinigd.

Rijstvasten is makkelijker vol te houden dan bijvoorbeeld sapvasten. Maar ook voor deze milde rijstkuur heb je natuurlijk wat doorzettingsvermogen nodig. Gezonde mensen kunnen de kuur zelf thuis volgen. Mensen die ziek zijn, mogen er niet zonder deskundige begeleiding aan beginnen.

Het drie-stappen plan
De rijstvastenkuur bestaat uit drie stappen. Je bepaalt zelf hoe lang je elke stap laat duren. Vijf dagen per stap is het minimum. Bij elke nieuwe stap mag je enkele voedingsmiddelen toevoegen. Met de derde stap is een volwaardig voedingspatroon bereikt.

Voor een overzicht van het complete dieet kun je terecht bij de rijstvastenkuur