Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
24 06 2024

Kies voor magere en halfvolle melk (producten) 20+ of 30+ kaas en magere vlees(waren) in plaats van de vette soorten. Het eten van één tot twee keer vis per week is belangrijk vanwege de gezonde visvetzuren. Neem de zachte en /of vloeibare soorten vetten zoals halvarine, zachte margarine, vloeibare bak- en braadproducten en alle soorten olie. Deze bevatten minder verzadigd vet. Let op welke tussendoortjes je neemt zoals koek, gebak, snacks en zoutjes. Deze bevatten vaak de verkeerde vetten namelijk de verzadigde- en transvetten.

Meer dieet tips


Home > DiŽten > Montignac dieet

Montignac dieet

Wat zegt men?Michel Montignac
Michel Montignac gaat er van uit dat het bloedsuiker gehalte niet te veel mag schommelen, dit geeft het hongergevoel wat veel mensen hebben bij diëten zodat ze toch weer gaan eten. Er mag dus geen suiker gebruikt worden, er moeten dus etiketten gelezen worden. Wel mag je fruit eten, want fructose (fruit-suikers) zijn gezonde suikers. Verder mogen er geen vetten met koolhydraten worden gecombineerd. Bij dit dieet mag je van alles eten hoeveel je wilt, maar het gaat natuurlijk sneller als je normale porties eet. De bedoeling is wel dat je meer koolhydraten tot je neemt dan ver-eiwit maaltijden dit i.v.m. Je cholesterol.
Verder geeft de methode van Montignac voedingsdeskundige richtlijnen op basis van een aantal principes:

- Het tellen van calorieen heeft geen nut, we worden niet dik omdat we teveel eten, maar omdat we slecht eten. Met de Montignac methoden leer je op een juiste manier te eten en te drinken.

- Eet voldoende eiwitten met de nadruk op peulvruchten, niet geraffineerde granen en soja producten.

- Nuttig alleen goede koolhydraten en je valt af. Goede koolhydraten zijn onder meer fruit, volkoren-producten en bonen. Slechte koolhydraten zijn suiker, witbrood en aardappelen.

- Natuurlijke vezels spelen een belangrijk rol in deze methode. Eet veel vezelrijke voeding.

- Gebruik goede vetten, die hard en bloedvaten in conditie houden. Vooral olijfolie, vis en gevogelte worden daarom aanbevolen.

- Door goede koolhydraten krijg je ruim voldoende vitaminen, mineralen en sporen-elementen binnen.

Wat vind dieet ABC?
De Montignac methode is niet echt een dieet, het is meer een methode om je eetgewoonten te veranderen. Je moet deze methoden dan ook blijven toepassen om niet terug te vallen in je oude straatje. Er moet constant gelet worden op wat er gegeten wordt wat volgens ons best moeizaam kan zijn.

Tip
Vezels bevatten weinig calorieën en geven een vulling aan je maag en darmen. Hierdoor voel je je langer verzadigd, zodat je vanzelf minder eet. In groente en fruit zitten veel voedingsvezels en hebben maar weinig calorieën. Hierdoor zijn ze zeer geschikt om de lekkere trek te stillen. Je kunt hierbij denken aan wortels, paprika, komkommer of een salade. Bovendien helpen deze producten voor een goede gezondheid.