Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
20 09 2020

Niet te veel calorieën en voldoende bewegen houdt je op een gezond gewicht. Een te hoog gewicht vergroot kans op hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker. Eet daarom niet te veel. Beweeg tenminste 30 minuten per dag.

Meer dieet tips


Home > DiŽten > Genesis dieet

Genesis dieet

Wat zegt men?Genesis dieet boek
Het Genesis- of bijbeldieet is gebaseerd op de Bijbel. Het dieet bestaat grotendeels uit granen, vruchten en noten.
De volgende producten mag je volgens de Bijbel volop eten, granen (tarwe, rogge, mais, zilvervliesrijst e.d.), bonen en peulvruchten (bonen, linzen en pinda's), noten en zaden (amandelen, cashewnoten, pijnboompitten e.d. Natuurlijk ongezout), groenten, vruchten, kruiden en specerijen.
Verboden zijn, wit zout, witte suiker, wit meel en wit vet. Bepaalde soorten vlees, zoals varkensvlees, zijn absoluut verboden. Vlees of vis is niet nodig, want peulvruchten en noten bevatten de noodzakelijke voedingsstoffen. Wil je dit toch dan mag je met mate vis eten die vinnen en schubben heeft of reine vleessoorten als rund, schaap en vogelsoorten als eend en kip.

Wat vind dieet ABC?
Er zijn weinig resultaten bekent van dit dieet. Wel lijkt het ons een zeer gezond dieet door de voeding die je wel en niet mag eten.

Tip
Ga naar de bio-winkel voor groente en fruit, deze zijn gezonder omdat er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.