Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
8 12 2023

Door gevarieerd te eten, krijg je alle stoffen binnen die nodig zijn. Er is niet één voedingsmiddel dat alle voedingsstoffen voldoende bevat. Ook spreid hiermee het risico van het binnenkrijgen van eventueel aanwezige ongezonde stoffen. Door afwisselend te kiezen uit alle vijf vakken van de Schijf van Vijf zorg je voor een gezond dagmenu.

Meer dieet tips


Home > DiŽten > Genesis dieet

Genesis dieet

Wat zegt men?Genesis dieet boek
Het Genesis- of bijbeldieet is gebaseerd op de Bijbel. Het dieet bestaat grotendeels uit granen, vruchten en noten.
De volgende producten mag je volgens de Bijbel volop eten, granen (tarwe, rogge, mais, zilvervliesrijst e.d.), bonen en peulvruchten (bonen, linzen en pinda's), noten en zaden (amandelen, cashewnoten, pijnboompitten e.d. Natuurlijk ongezout), groenten, vruchten, kruiden en specerijen.
Verboden zijn, wit zout, witte suiker, wit meel en wit vet. Bepaalde soorten vlees, zoals varkensvlees, zijn absoluut verboden. Vlees of vis is niet nodig, want peulvruchten en noten bevatten de noodzakelijke voedingsstoffen. Wil je dit toch dan mag je met mate vis eten die vinnen en schubben heeft of reine vleessoorten als rund, schaap en vogelsoorten als eend en kip.

Wat vind dieet ABC?
Er zijn weinig resultaten bekent van dit dieet. Wel lijkt het ons een zeer gezond dieet door de voeding die je wel en niet mag eten.

Tip
Ga naar de bio-winkel voor groente en fruit, deze zijn gezonder omdat er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.