Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
30 05 2023

Een gezonde voeding bevat ruime porties groente, fruit en brood. Ruime porties van groente en fruit verlagen de kans op chronische ziekten. Groente, fruit en brood zijn vezelrijke voedingsmiddelen die weinig calorieën en veel voedingsstoffen leveren. Je zult er dus niet snel te veel van eten. Dit is belangrijk wanneer je op je gewicht let.

Meer dieet tips


Home > DiŽten > Genesis dieet

Genesis dieet

Wat zegt men?Genesis dieet boek
Het Genesis- of bijbeldieet is gebaseerd op de Bijbel. Het dieet bestaat grotendeels uit granen, vruchten en noten.
De volgende producten mag je volgens de Bijbel volop eten, granen (tarwe, rogge, mais, zilvervliesrijst e.d.), bonen en peulvruchten (bonen, linzen en pinda's), noten en zaden (amandelen, cashewnoten, pijnboompitten e.d. Natuurlijk ongezout), groenten, vruchten, kruiden en specerijen.
Verboden zijn, wit zout, witte suiker, wit meel en wit vet. Bepaalde soorten vlees, zoals varkensvlees, zijn absoluut verboden. Vlees of vis is niet nodig, want peulvruchten en noten bevatten de noodzakelijke voedingsstoffen. Wil je dit toch dan mag je met mate vis eten die vinnen en schubben heeft of reine vleessoorten als rund, schaap en vogelsoorten als eend en kip.

Wat vind dieet ABC?
Er zijn weinig resultaten bekent van dit dieet. Wel lijkt het ons een zeer gezond dieet door de voeding die je wel en niet mag eten.

Tip
Ga naar de bio-winkel voor groente en fruit, deze zijn gezonder omdat er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.