Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
28 11 2021

Wees zo schoon mogelijk zodat je geen voedselvergiftiging oploopt. De maatregelen zijn simpel: was de handen na het aanraken van rauw vlees en neem elke dag een schone theedoek.

Meer dieet tips


Home > DiŽten > Brooddieet

Brooddieet

Wat zegt men?
Als je snel een paar kilo's kwijt wil raken en geen zin heb om een uitgebalanceerd dieet te volgen dan is het brood dieet ideaal. Met deze methode kan je in 1 week 2 kilo afvallen.

Het brood dieet is een wissel-dieet. De ene dag eet je uitsluitend volkorenbrood en je mag zoveel brood eten als je wil als het maar zonder beleg is.
Naast brood mag je allen caloriearme drank als koffie en thee (zonder melk en suiker), bouillon en water drinken. De andere dag mag je normaal eten, op deze dagen mag je zelfs een tussendoortje. Wel moet je extra aandacht besteden aan goede voeding. Neem dus altijd voldoende groente en fruit.
Brood bevat zetmeel, 1 van de belangrijkste bronnen van onze dagelijkse energie. Het vormt de brandstof van ons lichaam. In met name bruine soorten brood zitten veel voedingsvezels. Deze stoffen stimuleren de darmen en geven een voldaan gevoel na het eten, waardoor je minder zin hebt in tussendoortjes. Ook bevat brood plantaardige eiwitten, mineralen, vitamines, foliumzuur en jodium en wat eigenlijk het belangrijkst is het bevat geen vet.

Wat vindt dieet ABC?
Omdat brood voldoende voedingsvezels heb je op dieet dagen geen last van een hongergevoel. We raden wel aan het brood dieet niet langer dan een paar weken te volgen, dit omdat je uiteindelijk voedingsstoffen gaat missen. Dit dieet is vooral geschikt om in een korte tijd enkele kilo's te verliezen.

Tip
Als je het brood-dieet volgt is het wel eens lekker om andere broden te eten, wissel daarom af met verschillende broden. Bijvoorbeeld maandag volkorenbrood, woensdag waldkorn, vrijdag oerbrood, enzovoorts.