Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
9 02 2023

Kies voor magere en halfvolle melk (producten) 20+ of 30+ kaas en magere vlees(waren) in plaats van de vette soorten. Het eten van één tot twee keer vis per week is belangrijk vanwege de gezonde visvetzuren. Neem de zachte en /of vloeibare soorten vetten zoals halvarine, zachte margarine, vloeibare bak- en braadproducten en alle soorten olie. Deze bevatten minder verzadigd vet. Let op welke tussendoortjes je neemt zoals koek, gebak, snacks en zoutjes. Deze bevatten vaak de verkeerde vetten namelijk de verzadigde- en transvetten.

Meer dieet tips


Home > DiŽten > Brooddieet

Brooddieet

Wat zegt men?
Als je snel een paar kilo's kwijt wil raken en geen zin heb om een uitgebalanceerd dieet te volgen dan is het brood dieet ideaal. Met deze methode kan je in 1 week 2 kilo afvallen.

Het brood dieet is een wissel-dieet. De ene dag eet je uitsluitend volkorenbrood en je mag zoveel brood eten als je wil als het maar zonder beleg is.
Naast brood mag je alleen caloriearme drank als koffie en thee (zonder melk en suiker), bouillon en water drinken. De andere dag mag je normaal eten, op deze dagen mag je zelfs een tussendoortje. Wel moet je extra aandacht besteden aan goede voeding. Neem dus altijd voldoende groente en fruit.
Brood bevat zetmeel, 1 van de belangrijkste bronnen van onze dagelijkse energie. Het vormt de brandstof van ons lichaam. In met name bruine soorten brood zitten veel voedingsvezels. Deze stoffen stimuleren de darmen en geven een voldaan gevoel na het eten, waardoor je minder zin hebt in tussendoortjes. Ook bevat brood plantaardige eiwitten, mineralen, vitamines, foliumzuur en jodium en wat eigenlijk het belangrijkst is het bevat geen vet.

Wat vindt dieet ABC?
Omdat brood voldoende voedingsvezels heb je op dieet dagen geen last van een hongergevoel. We raden wel aan het brood dieet niet langer dan een paar weken te volgen, dit omdat je uiteindelijk voedingsstoffen gaat missen. Dit dieet is vooral geschikt om in een korte tijd enkele kilo's te verliezen.

Tip
Als je het brood-dieet volgt is het wel eens lekker om andere broden te eten, wissel daarom af met verschillende soorten brood. Bijvoorbeeld maandag volkorenbrood, woensdag waldkorn, vrijdag oerbrood, enzovoorts.