Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
30 05 2024

Wees zo schoon mogelijk zodat je geen voedselvergiftiging oploopt. De maatregelen zijn simpel: was de handen na het aanraken van rauw vlees en neem elke dag een schone theedoek.

Meer dieet tips


Home > DiŽten > Modifast

Modifast

Modifast dieet

Wat zegt men?
De Modifast Methode Bestaat uit 3 fasen. Voordat er aan de eerste fase begonnen wordt is het van belang inzicht te krijgen in de huidige eet en leefgewoonten (wat en waarom eet ik). In het zelfcoachboek zijn opdrachten te vinden die gemaakt moeten worden voor de start met fase A.Modifastweegschaal

Modifast Intensive
Modifast Intensive zijn maaltijden in poedervorm met een minimum aan calorieën om daadwerkelijk af te vallen. Per dag zijn er 3 zakjes nodig, slechts +/- 500 kcal, deze zakjes bevatten alle voor het lichaam noodzakelijke voedingsstoffen.

Modifast Control
Modifast Control helpt je met een assortiment aan maaltijdvervangende producten op een simpele manier je gewicht onder controle te houden en licht af te vallen. Wie de methode nauw volgt, valt snel af en legt tegelijk de basis voor gezonde leef- en eetgewoonten.

Fase A. (eerste 2 weken)
3 zakjes Modifast Intensive per dag en minimaal anderhalve liter vocht. Ook moet iedere dag de bijbehorende pagina uit het zelfcoachboek gelezen worden en een opdracht gemaakt worden. In deze fase wordt ook aandacht besteed aan het nut van bewegen.

Fase B. (week 3 en 4)
Week 3.
2 zakjes Modifast Intensive per dag, 1 lichte maaltijd en minimaal anderhalve litermodifast shake vocht. Ook wordt er weer de bijbehorende pagina per dag gelezen plus de opdracht gemaakt. Ook kan hier de lichte maaltijd uitgekozen worden.

Week 4.
1 zakje Modifast Intensive per dag, 2 lichte maaltijden en minimaal anderhalve liter vocht. Ook wordt er weer de bijbehorende pagina per dag gelezen plus de opdracht gemaakt. Ook kunnen hier de lichte maaltijden gekozen worden. In Fase b. wordt ook weer aandacht besteed aan het belang van bewegen en zijn bewegings programma's in het zelfcoachboek te vinden.

Fase C. (week 5 of later)
Dit is de fase na het afvallen en er wordt nu geen Modifast Intensive gebruikt maar 3 calorie arme maaltijden per dag. Verder wordt er weer op gehamerd dat er voldoende gedronken moet worden. Om op gewicht te blijven moet er op de samenstelling van de maaltijden gelet worden.

Ben je niet in staat verantwoord maaltijden te bereiden of mee te nemen dan kan er gebruik worden gemaakt van Modifast Control, dit is een lijn maaltijd vervangende tussendoortjes om het gewicht onder controle te houden.Modifast

In totaal ben je dus minimaal 4 weken bezig met het afvallen. Dit is exclusief het traject van voorbereiden.

Wat vind dieet ABC?
Het Modifast dieet is eigenlijk geen dieet maar een verandering in de leef en eetgewoonten. Verder moet je dure poedertjes en maaltijd vervangers aanschaffen om je aan het dieet te houden, ook krijg je de eerste weken net genoeg voedingsstoffen binnen om te overleven wat wij denken dat nooit goed voor je kan zijn.
Het is wel zo dat er systematisch afgevallen wordt aan de hand van het zelfcoachboek, wat ook een goede begeleiding en tips geeft. Ook lijken de resultaten niet tegen te vallen mits na het dieet niet een terugval plaats vind naar de oude eet en leefgewoonten.

Tip.
Onder het traject van Modifast ben je bezig aan een vrij streng dieet waarbij nagenoeg geen andere voeding in de eerste 2 weken gegeten wordt. Het is dus verstandig om voor aanvang van een dergelijk dieet al wat minder te gaan eten. Ook na het dieet moet er gelet worden op het eetpatroon, probeer dit langzaam op te bouwen en ga minder eten dan voor de aanvang van het dieet.

Voor verdere informatie over Modifast Intensive kan je hier kijken

Modifast Intensive

Het effect van Modifast Intensive is wetenschappelijk aangetoond. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat met Modifast Intensive, mits volgens de regels gebruikt - zowel bij mannen als bij vrouwen goede resultaten worden geboekt. Dat is mede de reden dat Modifast al sinds jaar en dag wordt aanbevolen door diëtisten en dokters.
Bovendien wordt Modifast veelvuldig gebruikt in ziekenhuizen.