Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
18 07 2024

Wees zo schoon mogelijk zodat je geen voedselvergiftiging oploopt. De maatregelen zijn simpel: was de handen na het aanraken van rauw vlees en neem elke dag een schone theedoek.

Meer dieet tips


Home > DiŽten > Fruitdieet

Het Fruitdieet

Fruit en groenten zijn zeer belangrijke voedingsmiddelen. Iedereen kent de slogan: '2 ons groente en 2 stuks fruit per dag'. Wanneer fruit op de juiste manier in een dieet wordt verwerkt, is het een perfect afslankmiddel.

De zomer is dus het goede moment om te gaan afslanken met het fruitdieet. In de zomermaanden is fruit aanzienlijk goedkoper wat in deze tijd ook wel prettig is. In onderstaand overzicht staan de fruitsoorten met daarachter de hoeveelheid kilocalorieën per 100 gram.

Aalbessen 24 Kruisbessen 40 Aardbeien 24
Lychees 76 Abrikozen 36 Mango 60
Appel 40 Meloen 48 Avocado 126
Meloen (water) 36 Banaan 92 Papaja 32
Bosbessen 28 Peren 40 Druiven 64
Perziken 36 Frambozen 32 Pruimen 40
Pompelmoes 28 Sinaasappel 40 Kersen 52
Zwarte kersen 40 Kiwi's 40

Tips
  • Zorg voor voldoende beweging, dat zorgt voor meer energie en voorkomt verlies van vetvrije massa;
  • Verdeel de voedselopname in zoveel mogelijk kleine maaltijden;
  • Eet voldoende eiwitten;
  • Per dag 1 à 2 multivitaminetabletten innemen.

Dagindeling

In het fruitdieet wissel je twee dagen af met een dag waarop normale voeding eet. Op de normale dagen kun je voorzien in je minimale behoefte aan essentiële vetzuren. Vetzuren heb je nodig. Daarom neem je op de normale dagen 1 a 2 eetlepels olie. Op deze dagen moet je normaal eten, bak je eten zonder olie

Maaltijdverhouding

De porties fruit mag je naar eigen keuze indelen. Maar denk erom dat je geen druiven, bananen of avocado's eet !!! Koffie en thee zonder melk en suiker en mineraalwater kun je zowel op fruit- als op normale dagen drinken naar behoefte.