Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
30 05 2023

Een gezonde voeding bevat ruime porties groente, fruit en brood. Ruime porties van groente en fruit verlagen de kans op chronische ziekten. Groente, fruit en brood zijn vezelrijke voedingsmiddelen die weinig calorieën en veel voedingsstoffen leveren. Je zult er dus niet snel te veel van eten. Dit is belangrijk wanneer je op je gewicht let.

Meer dieet tips


Home > DiŽten > Proteine dieet

Proteine dieet

Wat zegt men?
Proteïne diëten, ook wel eiwit diëten genoemd kunnen veel succes boeken en zijn vol te houden dankzij de kant en klare producten die er te koop zijn. Denk hierbij aan shakes, repen, eiwitrijke snacks en crackers. Proteïne diëten zijn gebaseerd op de inname van veel eiwitten en weinig vetten en koolhydraten. Zo worden de vet reserves aangesproken als energie bron. Het is wel noodzakelijk om de toevoer van eiwitten met een hoge voedingswaarde te gebruiken om de spiermassa te behouden, om resultaten te behalen moeten de regels strikt opgevolgd worden.

Wat vind dieet ABC?
Het is een dieet wat zeer snel resultaat behaald kan worden (7 a 10 kilo in een maand). Naast het snelle gewichtsverlies is het hongergevoel praktisch afwezig na de derde dag. Het is alleen niet zo gezond voor het lichaam. Het lichaam wordt in een zogenaamde ketose-toestand gebracht. Ketose is een situatie waarin het lichaam zijn energie uit vetzuren haalt in plaats van uit koolhydraten, iets wat bij mensen met ernstige suikerziekte ook regelmatig gebeurd. Dat is zeer ongezond en slecht voor de nieren.

Tip
Zorg er voor dat je voldoende rauwkost in de koelkast heb (kerstomaatjes, wortel, komkommer, paprika, radijsjes, etc). Drink veel thee (natuurlijk zonder suiker) of suikervrije siroop. Heb je een dip drink dan bouillon en geen cup-a-soup-gebonden. Maak ook eens een maaltijdsalade.