Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
21 06 2021

Kies voor magere en halfvolle melk (producten) 20+ of 30+ kaas en magere vlees(waren) in plaats van de vette soorten. Het eten van één tot twee keer vis per week is belangrijk vanwege de gezonde visvetzuren. Neem de zachte en /of vloeibare soorten vetten zoals halvarine, zachte margarine, vloeibare bak- en braadproducten en alle soorten olie. Deze bevatten minder verzadigd vet. Let op welke tussendoortjes je neemt zoals koek, gebak, snacks en zoutjes. Deze bevatten vaak de verkeerde vetten namelijk de verzadigde- en transvetten.

Meer dieet tips


Home > Dieet ABC > T > Transvetten

Transvetten

Voedingsexperts zijn pas sinds enkele jaren op de hoogte van transvetten en hoe slecht deze zijn voor het lichaam. Ze verhogen de kans op hart- en vaatziekten. De transvetten verhogen namelijk de hoeveelheid LDL cholesterol (slecht vet) en verlagen de HDL cholesterol (goed vet) in het lichaam. Hierdoor vernauwen de aderen sneller. Transvetten komen voornamelijk voor in gebak, koek, frituur en margarines.