Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
30 05 2024

Wees zo schoon mogelijk zodat je geen voedselvergiftiging oploopt. De maatregelen zijn simpel: was de handen na het aanraken van rauw vlees en neem elke dag een schone theedoek.

Meer dieet tips


Home > DiŽten > BCM programma

BCM programma

Wat zegt men?
Het BCM Programma is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers. Het is een wetenschappelijk onderbouwde methode om het lichaamsgewicht te verminderen. Een arts begeleidt het programma. Je leert een nieuw leef- en eetpatroon aan. Door metingen wordt regelmatig de balans tussen de hoeveelheid vet, vocht en spiermassa, in het lichaam gecontroleerd.

Wat vindt Dieet-ABC?
Een hele goede methode om wat sneller de kilootjes kwijt te raken. Wanneer je het geen probleem vindt maaltijden te vervangen, dan is dit een perfect dieet. Door vervanging van de maaltijden val je heel goed af en belangrijker, je blijft gezond! Echt aan te raden als je snel een paar kilo wilt afvallen maar ook zeker voor mensen die meer willen afvallen. In het begin is het moeilijk, maar je ziet snel resultaat, wat weer aanmoedigt om door te gaan. Let wel; het is niet zo goedkoop. Een bus poeder kost €40,-. Hier doe je twee weken mee. Tevens betaal je een consult van €30,- per maand.

Startfase
De eerste twee dagen eet je geen vast voedsel en gebruik je vijf maal per dag een poeder (BCM start) dat wordt opgelost in water. Dit is niet erg lekker maar zorgt ervoor dat je breekt met oude eetgewoonten.

Reductiefase
Vanaf dag drie ga je twee maaltijden per dag vervangen door een poeder (BCM Basic) wat in drie smaken te verkrijgen is. Eén maaltijd per dag eet je gewoon en je kunt zelf bepalen welke maaltijd dit is. Deze fase duurt twee tot drie maanden, afhankelijk van je streefdoel. Vetverlies is ongeveer 0,5 tot 1 kilo per week, maar in het begin gaat het zeker sneller.

Integratiefase
In deze fase ga je twee normale maaltijden eten en vervang je nog maar één maaltijd. Deze fase duurt zes tot acht weken.

Stabilisatiefase
Nu gebruik je geen BCM poeder meer en ga je weer gewoon drie maaltijden per dag eten. Het lichaam heeft zich nu volledig op het nieuwe voedingspatroon ingesteld, zodat je niet opnieuw aankomt. Wanneer je tussen door een hongergevoel krijgt zijn er speciale BCM producten om de periode tussen de maaltijden te overbruggen. Deze fase duurt 8 tot 12 weken. Als je wilt weten of je wel stabiel blijft kun je af en toe jezelf weer laten meten.

Dus wil je:

  1. Deskundige begeleiding
  2. Verantwoord gewichtsverlies
  3. Lange termijn succes
  4. Uitwisseling van ervaringen
  5. Regelmatige controle van de resultaten

BCM Programma poll

Wat vind je van het BCM Programma ?
Geweldig
Redelijk
Slecht