Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
28 10 2020

Kies voor magere en halfvolle melk (producten) 20+ of 30+ kaas en magere vlees(waren) in plaats van de vette soorten. Het eten van één tot twee keer vis per week is belangrijk vanwege de gezonde visvetzuren. Neem de zachte en /of vloeibare soorten vetten zoals halvarine, zachte margarine, vloeibare bak- en braadproducten en alle soorten olie. Deze bevatten minder verzadigd vet. Let op welke tussendoortjes je neemt zoals koek, gebak, snacks en zoutjes. Deze bevatten vaak de verkeerde vetten namelijk de verzadigde- en transvetten.

Meer dieet tips


Home > Dieet ABC > V > Verzadigd vet

Verzadigd vet

Verzadigd vet is het 'slechte' soort vet. Dit soort vet verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Voornamelijk producten van dierlijke oorsprong bevattten verzadigde vetten. Hierbij kun je dus denken aan melk, vlees en snoep. Ook zijn er producten van plantaardige oorsprong die verzadigde vetten bevatten zoals palm- en kokosolie.