Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
28 03 2023

Niet te veel calorieën en voldoende bewegen houdt je op een gezond gewicht. Een te hoog gewicht vergroot kans op hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker. Eet daarom niet te veel. Beweeg tenminste 30 minuten per dag.

Meer dieet tips


Home > DiŽten > Bloedgroep dieet > Achtergrond bloedgroepdieet

Achtergrond bloedgroepdieet

De meeste diëten houden geen rekening met het feit dat mensen heel verschillend kunnen reageren op voeding. Het bloedgroepdieet doet dat wel.

Het bloedgroepdieet is ontwikkeld door de Amerikaanse natuurarts Peter D'Adamo. Volgens zijn inzichten bepaalt de bloedgroep welke voedingsmiddelen goed voor iemand zijn en welke juist niet. Een voedingsmiddel dat niet bij de bloedgroep past veroorzaakt een afweerreactie. Dit kan leiden tot diverse klachten zoals koude handen en voeten, obstipatie, moeheid, overgewicht en allergieën.

Er zijn vier bloedgroepen: O, A, B en AB. Positief of negatief is hierbij niet van belang. Vroeger moest de mens zich aanpassen om te kunnen overleven. Dit heeft er voor gezorgd dat het bloed, het spijsverteringssysteem en het immuunsysteem van de mens zich hebben aangepast aan de veranderde leefomstandigheden.

 • Bloedgroep O: De jager.
  Dit is de oudste bloedgroep. Zijn voedsel bestond voornamelijk uit eiwit.
 • Bloedgroep A: De agrariër.
  Hij verbouwde gewassen en hield vee. Dit vereiste een ander spijsverteringssysteem waarmee granen en andere verbouwde producten konden worden verteerd.
 • Bloedgroep B: De nomade.
  Dit waren de steppenbewoners die in een volledig agrarisch ingestelde cultuur leefden.
 • Bloedgroep AB: Het mysterie.
  Dit is de jongste en meest zeldzame bloedgroep. 

Antigenen en antistoffen.