Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
24 06 2024

Kies voor magere en halfvolle melk (producten) 20+ of 30+ kaas en magere vlees(waren) in plaats van de vette soorten. Het eten van één tot twee keer vis per week is belangrijk vanwege de gezonde visvetzuren. Neem de zachte en /of vloeibare soorten vetten zoals halvarine, zachte margarine, vloeibare bak- en braadproducten en alle soorten olie. Deze bevatten minder verzadigd vet. Let op welke tussendoortjes je neemt zoals koek, gebak, snacks en zoutjes. Deze bevatten vaak de verkeerde vetten namelijk de verzadigde- en transvetten.

Meer dieet tips


Home > Afslankmiddelen > Dieetpleisters

Dieetpleisters

Hoe werkt dit?

dieetpleisterDieetpleisters zouden de perfecte oplossing zijn om af te vallen. Het enige dat je hoeft te doen is dagelijks een pleister op je schouder of schouderblad te plakken. Wat je ook doet, tv kijken of koken, de kilo’s vliegen eraf. In 30 dagen zou je 9 kilo kwijt zijn. Doordat je de pleister op de huid plakt, worden de ingrediënten snel opgenomen in het bloed. De pleisters zorgen ervoor dat je minder trek hebt, het stimuleert de stofwisseling, ondersteunt de hormoonbalans, geeft extra energie, stimuleert de vetverbranding en het ondersteunt de afvoer van overtollig water en van giftige stoffen uit het lichaam. Door al deze punten val je dus af. Het product is vooral handig voor mensen die een druk bestaan hebben. Deze mensen hoeven bijvoorbeeld niet te denken aan het innemen van pillen.

Kanttekeningen bij het dieet

Dit lijkt het perfecte dieet. Afvallen zonder er zelf verder iets voor te hoeven doen. Het is alleen minder effectief en gezond als de producenten beweren. Ten eerste is nergens bewezen dat het product echt werkt. Alleen de pleisters opplakken voor effect zoals de producten zeggen is sowieso al niet genoeg. De pleisters kunnen wellicht helpen om af te vallen, maar daarnaast zul je toch echt je levensstijl moeten veranderen. Je moet je eetgewoontes aanpassen en ook meerdere malen gaan sporten in de week naast het plakken van pleisters. Stel dat de pleisters werken en je valt af, dan nog is de manier van afvallen erg ongezond. Als je in korte tijd veel kilo’s verliest en dan stopt met het dieet, komen de kilo’s er net zo snel weer aan. Het resultaat is dus maar tijdelijk. Dit veroorzaakt het vaak voorkomende ‘jojo-effect’, waar niemand op zit te wachten. Ten derde en de belangrijkste reden waarom dit dieet niet effectief en gezond is, is dat de dieetpleisters zeer schadelijk zijn voor je gezondheid. Zo zijn er meerdere gevallen bekend die door het gebruik van de dieetpleisters een versnelde schildklier hebben gekregen en hierdoor jarenlang aan de medicijnen moesten. De dieetpleisters bevatten namelijk extracten van blaaswier met een hoog gehalte aan jodium. De pleisters willen de stofwisseling stimuleren door de schildklier te verzadigen met jodium. Dit kan zorgen voor een versnelde schildklier. Een versnelde schildklier zorgt weer voor de aantasting van onder andere spieren. Een belangrijke spier is ons hart. Daarom zijn de pleisters zo gevaarlijk, zeker bij mensen die al een slecht werkende schildklier hebben.

Voordelen en nadelen

Na alle voordelen en nadelen op een rijtje gezet te hebben raden wij jou aan om niet aan dit dieet te beginnen. Zo effectief en handig als de producenten het product overbrengen is het dus in werkelijkheid niet. Naast het feit dat je zelf ook nog je levensstijl moet veranderen, voordat de pleisters werken, is nog het allerbelangrijkste argument om niet te beginnen aan het pleisterdieet, het feit dat het dieet schadelijk is voor je gezondheid.