![]() |
![]() |
Home
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Tip van de Dag ![]() 16 06 2025 Kies voor magere en halfvolle melk (producten) 20+ of 30+ kaas en magere vlees(waren) in plaats van de vette soorten. Het eten van één tot twee keer vis per week is belangrijk vanwege de gezonde visvetzuren. Neem de zachte en /of vloeibare soorten vetten zoals halvarine, zachte margarine, vloeibare bak- en braadproducten en alle soorten olie. Deze bevatten minder verzadigd vet. Let op welke tussendoortjes je neemt zoals koek, gebak, snacks en zoutjes. Deze bevatten vaak de verkeerde vetten namelijk de verzadigde- en transvetten. Meer dieet tips |
Home
>
Dieet ABC
>
M
>
Mineralen
MineralenMineralen (ijzer) tranporteren zuurstof door het lichaam. Ze spelen een belangrijke rol bij de groei, instandhouding en herstel van weefsel. Ook zijn mineralen betrokken bij het samentrekken van spieren, het functioneren van de zenuwen en bij de energiehuishouding. Mineralen zijn in te delen in:
|
Dieet-ABC © 2025 Dieet ABC |