Dieet ABC


Tip van de Dagdieet tip
29 10 2020

Door gevarieerd te eten, krijg je alle stoffen binnen die nodig zijn. Er is niet één voedingsmiddel dat alle voedingsstoffen voldoende bevat. Ook spreid hiermee het risico van het binnenkrijgen van eventueel aanwezige ongezonde stoffen. Door afwisselend te kiezen uit alle vijf vakken van de Schijf van Vijf zorg je voor een gezond dagmenu.

Meer dieet tips


Home > Dieet ABC > V > Voedingsdriehoek

Voedingsdriehoek

De voedingsdriehoek is een hulpmiddel om een evenwichtig samengestelde voeding uit te leggen. De driehoek is opgebouwd als een piramide met vijf verschillende lagen. De onderste laag is het grootste in oppervlakte, dus het belangrijkste.
De top is slechts smal en daar moet men dus minder van eten, al is het een essentieel bestanddeel.

De lagen zijn (van top naar basis):

  • Olie en vet
  • Eiwitten: vlees, vis, eieren, melkproducten, vleesvervangers
  • Groenten en fruit
  • Zetmeel of koolydraten: (brood, aardappels, rijst, pasta, ed)
  • Drank

Zie ook de Schijf van Vijf en de Maaltijdschijf